© rr

Kind van 22 maanden in ziekenhuis met diepe vrieswonden aan voeten

Een kind van 22 maanden is zaterdagavond ondervoed en met diepe vrieswonden aan de voeten naar het ziekenhuis gebracht door zijn vader en meter. Mogelijk moeten de tenen geamputeerd worden. Het kind komt uit een sociaal achtergesteld milieu. Het parket van Charleroi startte een dossier voor het niet helpen van een persoon in gevaar.

Het was de vader van de jongen die zich zorgen maakte een week nadat hij het probleem aan de voeten van zijn zoon had vastgesteld. Hij verwittigde zijn nicht, die hem ervan overtuigde zaterdagavond naar het ziekenhuis te gaan in Gosselies. Het kind had diepe vrieswonden en werd naar het ziekenhuis Saint-Luc in Brussel overgebracht. De artsen proberen er de tenen te redden van amputatie. Het kind was ook uitgehongerd.

Volgens het parket van Charleroi vonden de feiten plaats in het dorp Gilly (Charleroi), bij een gezin dat in een kwetsbare situatie verkeert. De moeder, zwanger van een vierde kind, verplaatst zich momenteel in een rolstoel. Haar twee andere kinderen, van drie jaar en een half en van vijf jaar, verkeren in goede gezondheid. Desalniettemin trof de hulpdienst Service de l’Aide à la Jeunesse (SAJ) maatregelen om de kinderen toe te vertrouwen aan de meter, die in betere omstandigheden leeft.

De ouders moeten nog worden verhoord. Het parket verduidelijkte ook nog dat de moeder aan een weesziekte lijdt (waardoor ze in een rolstoel zit) en dat het kind mogelijk enkele symptomen heeft geërfd, waardoor het kwetsbaarder zou zijn dan de andere kinderen.