© rr

Thuisverpleger en moeder veroordeeld voor bestelen van bejaarden

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft thuisverpleger Dag V.B. (36) en zijn moeder Katherine J. (60) uit Kontich veroordeeld tot respectievelijk vijftien en achttien maanden cel, omdat ze hulpbehoevende bejaarden hadden bestolen.

belga, jbs

De beklaagden kozen hun slachtoffers doelbewust uit en wurmden zich in hun leven binnen onder het mom van onbaatzuchtige hulpvaardigheid. Ze hadden volgens de rechtbank maar één doel voor ogen: het volledig plunderen van deze zeer kwetsbare hoogbejaarden. De slachtoffers werden ook geïsoleerd van hun omgeving, zodat ze ongestoord konden toeslaan.

Zo had het petekind van Mathilde S. gemerkt dat de beklaagden steeds vaker bij haar over de vloer kwamen, waardoor ze minder contact had met haar familie, vrienden en buren. Na haar overlijden in maart 2009 waren haar kledij, handtas en juwelen uit het ziekenhuis verdwenen. Ook uit haar verzegelde woning werden juwelen, staanlampen en een mantel ontvreemd.

Rekening

De beklaagden hadden ook Hubert B. en Conny F., die naast hen woonden, volledig ingepalmd. Na de dood van Hubert in april 2010 - zijn vrouw was zes maanden daarvoor al gestorven - ontdekte de familie dat er juwelen, kleding, fietsen, schilderijen, een tafel met stoelen, een kast, een zonnehemel en een luster uit de woning weg waren. Buren hadden de beklaagden op de dag van het overlijden allerlei spullen zien weghalen en diezelfde dag had Katherine J. ook nog 3.150 euro van Huberts rekening gehaald.

Bij huiszoekingen werden spullen van Mathilde S., Hubert B. en Conny F. bij de beklaagden aangetroffen. Ze beweerden dat ze alles gekregen hadden, maar de rechtbank geloofde dat niet. Dag V.B. en Katherine J. werden wel vrijgesproken voor schriftvervalsing en (poging) oplichting bij het verkrijgen van Huberts woning op lijfrente en bij een schenking van 25.000 euro.

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio