De Crem: ‘Ik verhuis niet naar Gent’

Foto: BELGA

De Crem: ‘Ik verhuis niet naar Gent’

Print

Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem (CD&V) verhuist niet naar Gent om er de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen te trekken. Dat zei hij zondag in het VTM Nieuws.

Na het plotse vertrek van Sarah Claerhout in oktober zit de Gentse CD&V zonder lijsttrekker, dus komen de kopstukken van andere Oost-Vlaamse gemeenten in het vizier.

Vlaams minister Joke Schauvliege liet eind vorig jaar al weten een verhuis niet te zien zitten. Ook Pieter De Crem, titelvoerend burgemeester van Aalter, gaat geregeld over de tongen.

‘Wie de lijst zal trekken in Gent, daar wordt eerstdaags een beslissing over genomen’, zei De Crem. ‘Maar ik weet wel al wie het niet zal zijn. Ik zal de lijst voor de verkiezingen in Aalter trekken en niet verhuizen naar Gent.’

De Gentse afdeling heeft volgens de staatssecretaris ‘krachtige mensen’ in huis. ‘We zullen die naar voor schuiven om een puik resultaat neer te zetten’, aldus de CD&V’er.

De huidige socialistische burgemeester van Gent, Daniël Termont, heeft al laten weten dat hij niet meer de lijst wil trekken in 2018. De hoop van de socialisten rust nu op de schouders van huidig schepen van Stadsontwikkeling en Wonen Tom Balthazar.

Nu in het nieuws