© Mia Uydens

Kat die met bestelwagen naar Wuustwezel vertrok is weer thuis

Bij de familie Van Giel in Rijkevorsel heerst een uitgelaten sfeer. Hun kater Massimo was tien dagen vermist omdat hij was meegereden op het dak van een bestelwagen. Het dier kwam twee kilometer verder bij een huis aangelopen in Oostmalle.

ronny van den ackerveken

Massimo was op zondag 8 januari op het dak van een bestelwagen geklommen die bij de buren stond. Toen het voertuig vertrok, zag dochter Jolein (9) dat de kater tussen de sporten van de ladder op het dak viel. Omdat de bestuurder naar Gooreind (Wuustwezel) reed, heeft de familie daar in de buurt 800 flyers verspreid. De voorbije dagen zijn ze zelfs enkele keren terug gereden om Massimo te roepen. Maar de kater was al in Oostmalle van de bestelwagen gesprongen.

“Ik merkte begin deze week dat er een onbekende kat rondliep in onze tuin”, vertelt Elke Koninckx. “Na drie dagen kwam hij voor het raam zitten en begon te miauwen. Daarom ging ik er van uit dat hij menselijk gezelschap gewend was.”

School

Elke begon te zoeken op Facebook en kwam daar het krantenartikel uit Gazet van Antwerpen tegen. “Ik zag dat het om dezelfde kat ging en nam contact op. Mijn zoon had al gevraagd of we de poes mochten houden. Ik heb hem uitgelegd dat het dier van iemand anders is. Het stemt me tevreden dat we snel de eigenaars gevonden hebben. Toevallig hebben onze kinderen op dezelfde school gezeten.”

Lees vrijdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio