© Twitter Erik Van Aken

Noodherstelling op R2: “Hoe is dit in godsnaam mogelijk?”

Het Agentschap Wegen en Verkeer van woensdagnamiddag tot de late voormiddag op donderdag een rijstrook van de R2 afgesloten ter hoogte van de Liefkenshoektunnel. Door het vriesweer was een dringende herstelling aan het wegdek noodzakelijk. Bij de transporteurs schoten de wegenwerken in het verkeerde keelgat.

doro, pvb

Door het vriesweer was de noodherstelling die in december werd uitgevoerd weer ongedaan gemaakt en was de schade aan het wegdek van die aard dat het onmiddellijk gevaar betekent voor de veiligheid van de weggebruikers.

Het AWV heeft afgelopen nacht de schade aan het wegdek op de R2 tijdelijk hersteld. Sinds woensdagnamiddag was één rijstrook van de R2 in Antwerpen ter hoogte van de Liefkenshoektunnel richting de A12 afgesloten. De tijdelijke herstelling werd uitgevoerd met gietasfalt om de rijstrook zo snel mogelijk opnieuw te kunnen vrijgeven. Dat gebeurde in de late voormiddag op donderdag. Op korte termijn zal het agentschap nog een grondigere en meer omvangrijke herstelling uitvoeren.

“Kost ons handenvol geld”

De transporteurs zijn niet te spreken over de verkeershinder die de werken met zich meebrachten. “Hoe is dit in godsnaam mogelijk”, briest één van de belangrijkste transportbedrijven uit het Antwerpse. “Eén putje door de vrieskou en alles rond Antwerpen zit vast. Mijn chauffeurs doen er nu bijna twee uur over om van het Deurganckdok via de Kennedytunnel naar Antwerpen te komen. Betalen wij daarvoor honderdduizenden euro’s aan kilometerheffing?”

“Dit kost ons weer handenvol geld. Voor de Liefkenshoektunnel moeten we betalen maar daar geraakt niemand door omdat ‘Wegen en Verkeer’ doodleuk een volledig rijvak afsluit. Dus besluit iedereen via de Kennedytunnel te rijden met het gevolg dat ook heel het Waasland nu stilstaat. En dat allemaal omdat het twee dagen vriest.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie

Meer nieuws