© Photo News

Organisatie Sluitingsprijs Putte-Kapellen gooit handdoek in de ring

De vzw Sportkomiteit Putte-Kapellen die de Nationale Sluitingsprijs organiseert, wordt opgedoekt. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving wil dit echter niet zeggen dat de wielerwedstrijd wordt opgedoekt.

bap

De Sluitingsprijs in Putte-Kapellen werd sinds 1929 georganiseerd en maakte deel uit van het Europese continentale circuit van de UCI. Het evenement, dat als afsluiter van het Belgische wielerseizoen gold, lokte jaarlijks zo’n 30.000 toeschouwers en het kruim van het (internationale) wielrennersveld. De Belg Alexander Maes schreef de eerste Sluitingsprijs op zijn naam, zijn landgenoot Roy Jans won de laatste editie.

“Belangrijk deel van mijn leven”

“Door een gebrek aan jong bloed en gezondheidsproblemen bij sommige leden, hebben we besloten om de handdoek in de ring te werpen”, laat secretaris Eddy Carpentier optekenen in Het Laatste Nieuws. “De Sluitingsprijs heeft een belangrijk deel van mijn leven bepaald, maar nu is het genoeg geweest. Binnen het bestuur is unaniem overeengekomen om de werking stop te zetten.”

Er bestaat echter nog een kans dat de Sluitingsprijs een vervolg zal krijgen. De 84ste editie staat nog op de UCI-kalender voor 17 oktober. “Ik heb de datum laten vastleggen want je weet nooit of iemand zich geroepen voelt om de organisatie over te nemen”, meldt Carpentier. Volgens onze informatie zijn de onderhandelingen reeds in een vergevorderd stadium, maar is nog niet bekend wie achter de gesprekken zit.

Burgemeester van Kapellen Dirk Van Mechelen (Open Vld) begrijpt de beslissing van de vzw. “In de eerste plaats wil ik ze bedanken voor hun jarenlange belangeloze inzet en de uitstraling die ze aan onze gemeente hebben gegeven. Daarnaast is het natuurlijk spijtig dat het wielermonument verdwijnt.”