Wally (gitarist Tourist LeMC) brengt eerste single uit: “Het leven is te zielig”

Print
U hebt hem misschien al gehoord op de radio: de eerste single van de Antwerpse hiphopper Wally. “Het eerste en krachtige wapenfeit in afwachting van een soloalbum”, zegt zijn collega Tourist LeMC over ‘Misère’.

Radio 1 verkoos het lied al meteen tot 'Voxtip', bij Studio Brussel is het deze week de ‘Hotshot’. De 32-jarige Spiritually Wally komt niet uit het niets, de als Wouter Immers geboren Antwerpenaar is de vaste gitarist van Tourist LeMC en doet ook de backing vocals bij de stadstroubadour. Bij de hit ‘Horizon’ nam hij samen met Johannes Faes het voortouw, nu gaat hij dus ook zijn eigen weg. Onder het platenlabel Top Notch is Wally bezig aan een soloplaat.

Net als ‘Horizon’ is ook ‘Misère’ een aangrijpend lied, waarin Wally het heeft over de kleine en grotere problemen in de wereld. “Ik wil niet liegen, maar het leven is te zielig. Ik zet liever de feiten naar mijn hand. Want de wereld hier, slecht in de papieren. Ik zie gieren en kadavers op het strand.”

“Ik heb het geluk om te kunnen werken met super getalenteerde muzikanten”, vertelt Wally erover. “Van een flamencogitarist tot hiphopproducers, maar ook invloeden uit grunge, folk en noem maar op. Voor mijn gevoel hebben we met deze mix iets unieks gemaakt. Ik kijk ernaar uit om dit allemaal live te brengen.”

MEEST RECENT