Euromillions volley league

Eerste zege van het seizoen voor Guibertin

Het heeft er elf matchen op moeten wachten, maar in de twaalfde wedstrijd van het seizoen boekte Guibertin zondag de eerste zege van het seizoen in de EuroMillions Volley League.

belga

Drie punten had het al gesprokkeld door evenveel tiebreaknederlagen: tegen Borgworm, Maaseik (!) en Haasrode Leuven. Zondag ging Leuven voor de bijl in drie sets: 35-33, 25-21 en 25-23. Alleen in de tweede set was het verschil groter dan twee punten, maar dat neemt niet weg dat de eerste driepunter meer glans kreeg omdat er geen set verloren ging.

Eerder deze week zette Guibertin al een knappe prestatie neer in Antwerpen, maar die leidde nog niet tot puntengewin. Uitgerekend Haasrode Leuven, dat onverwachts punten pakte tegen Aalst en Menen en zo de revelatie van de heenronde was, was daardoor het eerste slachtoffer van de Walen. De Leuvenaren blijven wel op de zesde plaats, maar haalden nul op negen in de terugronde, terwijl ze in de heenronde nog zes op negen pakten.

Omdat zaterdag de top vier ook al zonder setverlies won, verandert er weinig aan de rangschikking. Roeselare blijft de stand zonder verliesmatch aanvoeren (34 op 36). Guibertin komt naast Borgworm, waardoor het de rode lantaarn opnieuw deelt.

Meer sportnieuws