© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Berchem zet zegereeks verder tegen Overijse

Twee-nul: opdracht volbracht. Na een moeilijke openingsfase knokte Berchem zich toch naar een vrij eenvoudige overwinning tegen Overijse. Geel-zwart blijft daardoor alleen aan de leiding, maar heeft wel een match meer gespeeld dan dichtste achtervolger Thes.

Kristof Somers

Trainer De Roeck had een verrassende opstelling in petto. Geen Absisan, wel Zorbo mee in steun van ‘man in vorm’ van Kruijssen. Aanvallende intenties dus, maar dat was buiten de bezoekers gerekend. Overijse combineerde fris van de lever - beter in elk geval dan zijn tiende plaats in het klassement doet vermoeden - en Benazzi bracht de beste defensie van de reeks meermaals in problemen. Appels moest in die beginfase twee keer gevat tussenkomen op een schot van de stevige tempo-aanvaller. Op het halfuur kwam Berchem nog eens goed weg toen niemand de scherpe vrije trap van Janssens van richting veranderde.

En de thuisploeg? Van Kruijssen kreeg enkel zijn teen gezet tegen de pass in één tijd van Hairemans. Voor een eerste schot tussen de palen was het wachten tot kort voor de rust. Maar Berchem greep wel zijn moment. Djoum recupereerde centraal en leverde op rechts in aan Hairemans. Die bracht scherp voor doel en aan de tweede paal gleed de onvermijdelijke van Kruijssen het leer tegen de touwen. Of hoe de Rooiploeg dit seizoen ook kan scoren als het minder loopt. De kwaliteiten van... een kampioenenploeg?

Overijse zakt weg

In de tweede helft liep het in elk geval een stuk eenvoudiger. Overijse leek plots overal mannetjes te kort te komen en zakte weg. Zorbo testte al gauw twee maal de vuisten van De Boodt en zou later nog een paar keer alles en iedereen voorbij stormen op de linkerflank. Verstraeten probeerde net als van Kruijssen een scherpe voorzet in doel te schuiven. Om maar te zeggen: een tweede doelpuntje hing in de lucht. En de 2-0 kwam er uiteindelijk ook, enkele minuten voor het einde. De net ingevallen Nwokoro haalde de achterlijn, vond van Kruijssen centraal en die twijfelde niet om De Boodt de verkeerde kant uit te sturen.

Geen eenvoudige zege alweer, maar die krijgt Berchem dit seizoen wellicht niet meer. De komende weken zijn voor Verstraeten en co wellicht de grootste testen. Eerst trekt Berchem naar Bocholt, twee weken later ontvangt het Thes. De weg is dus nog lang.

Doelpunten: 42’ 1-0 van Kruijssen, 87’ 2-0 van Kruijssen

MEER OVER Berchem Sport

Meer voetbalnieuws