© Les Hommes

© Les Hommes

© Les Hommes

© Les Hommes

1 / 4

Aviators en punk op catwalk van Les Hommes

Het van oorsprong Antwerpse label Les Hommes weet al enkele jaren als enig Belgische label de Milanese mannencatwalk te veroveren. Afgelopen zaterdag showden ze hun nieuwe wintercollectie, geïnspireerd op de aviator en punk uit de jaren zeventig.

Ellen Bogaert

Aan de lijn hebben we Tom Notte. Samen met zijn partner Bart Vandebosch is hij de bezieler van het modelabel Les Hommes. De show in het Milanese Palazzo Serbelloni zorgde gisterenavond voor een grote opkomst, waaronder veel bekende acteurs uit China - een belangrijke afzetmarkt voor het merk.

"We baseerden ons voor de nieuwe collectie op het beeld van de piloot in de kleine propellervliegtuigjes. Denk aan grote kragen en volumineuze jackets gevuld met prachtige fourrures", vertelt Tom. "Ook de symboliek van de aviator, zoals pijlen, werd duidelijk in de prints en het borduurwerk geïntegreerd."

Met accessoires als grote mutsen, typische aviatorbrillen en lederen handschoenen werd de totale look afgewerkt. Tom en Bart brachten de wereld van de aviator samen met die van de glamoureuze punk uit de jaren zeventig. Borduursels in metallic en studs mochten daarbij niet ontbreken. "Bij de borduursels kwam heel wat handwerk kijken. Zo wordt er aan één kostuum soms tot zes dagen gewerkt. Het is echt nog Italiaanse couture."

Maar de ontwerper is voor deze collectie het meest trots op de lederen jumpsuit. "De jumpsuit is wel degelijk afkomstig uit de mannenmode. Het heet niet voor niks jumpsuit, want parachutisten gebruikten het om uit hun vliegtuig te springen. Het is alleszins een zeer stoer gegeven."

De Antwerpse flagship van het merk heeft de collectie vanaf juni in haar aanbod.

Info: Les Hommes, Arme Duivelstraat 6, 2000 Antwerpen, www.leshommes.com

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio