© rr/Animal Welfare League

Wrede tiener drenkt kat in benzine en steekt haar in brand

Een kat in het Amerikaanse Crawfordsville werd het slachtoffer van wrede dierenmishandeling. Een lokale tiener had de kat in brand gestoken na haar overgoten te hebben met brandstof. De kat werd gevonden door een brandweerman die vlammen had gezien in een veld.

nkdr

Het ernstig verbrande dier werd vastgebonden gevonden in een maisveld. Ze had het geluk gehad in een plas terecht te komen, waardoor de vlammen relatief snel weer uitdoofden. Toch was het arme dier tot op haar huid verbrand. Op haar kop werd ook een rotje vastgemaakt, dat ging gelukkig niet af.

“De kat was heel, heel stil en bewoog zachtjes maar omdat ze vastgebonden was, kon ze niet erg veel bewegen,” aldus brandweerman Steve Wright, die tv zat te kijken toen hij plots vlammen zag in het maisveld in zijn buurt.

“Haar oren zijn verschrompeld. Haar vacht is weg tot op de huid”, vertelde directeur van de Animal Welfare League of Montgomery County Misha Anderson. “Ze is in een modderpoel beland. Ik denk dat dat het vuur vertraagd heeft of op z’n minst de vacht vochtig gemaakt heeft zodat de enige vlammen afkomstig waren van de benzine.”

De medische kosten voor de kat worden betaald door de Animal Welfare League, maar de organisatie wil dader Noah Riley wel vervolgen voor zijn daden en zo de kosten op de tiener verhalen. Die ging zich zelf aanbieden bij de politie nadat hij berichten over de kat had zien opduiken op sociale media.

Nu in het nieuws