© Vel

Oud-Heverlee Leuven zet coach Emilio Ferrera aan de deur na tegenvallende resultaten

Voetbalclub Oud-Heverlee Leuven stopt de samenwerking met coach Emilio Ferrera en assistent coach Patrick Asselman. De twee nederlagen tegen rechtstreekse concurrenten Union en Tubize zijn er te veel aan, zegt de club in een persbericht.

lej

Oud-Heverlee Leuven erkent dat Emilio Ferrera na de degradatie van de club “in moeilijke omstandigheden” moest werken. “Hij zette een ploeg neer die verzorgd technisch voetbal bracht, maar de resultaten lieten hem in de steek met slechts vijf overwinningen op 22 wedstrijden”, schrijft de club in een persbericht. Vooral de nederlagen tegen concurrenten Union en Tubize waren er te veel aan.

De club betreurt het afscheid “omdat er overduidelijk op ontzettend hoog niveau getraind werd en omdat het lange termijn project dat werd uitgetekend met Ferrera (over de begeleiding van de jonge talenten) nu in het gedrang komt”.

Op korte termijn zal Hans Vander Elst de trainingen leiden. Technisch directeur Wim De Corte zal de taak krijgen om een vervanger voor Ferrera te zoeken.

Meer voetbalnieuws