© KDS

© KDS

© KDS

1 / 4
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Schoonzus Louis Talpe is de nieuwe Miss België

Romanie Schotte is de nieuwe Miss België 2017. De 19-jarige Brugse werd zaterdagavond verkozen tijdens een galashow in het Plopsatheater in Adinkerke. Ze wordt omringd door de eerste eredame, de 20-jarige Delphine Devos uit Deerlijk en de tweede eredame, de 18-jarige Eva Mira uit Saint-Nicolas. Romanie is de vriendin van Stefan Talpe, de broer van acteur Louis Talpe.

nkdr

Romanie is een 19-jarige studente uit Brugge. Ze volgt momenteel een opleiding KMO-management, en houdt van sporten en uitgaan. Romanie overleefde een lange afvallingsrace in het Plopsatheater in De Panne. Uiteindelijk schoten de dames nog met twaalf over, maar Romanie haalde het. Het werd meteen een West-Vlaams feest met Delphine Devos als eerste eredame.

Met Eva Mira staat er toch nog een Waalse op het podium na de commotie van vorig jaar. Toen stond geen enkele Waalse binnen de top vijf. De 18-jarige Mira komt uit Saint-Nicolas bij Luik.

West-Vlamingen bovenNa de verkiezing is één ding zeker. Schotte schuift haar studies KMO-management een jaartje op, maar voor de rest laat de Brugse het graag over zich heen komen. "Het zal een heel druk jaar worden met persmomenten en sponsorverplichtingen. Ik kan het op dit moment nog niet vatten", aldus Schotte. "De andere kandidates waren zo sterk en voor mij is dit zo'n unieke beleving om het hele jaar dit mooie kroontje te dragen."Het werd met Delphine Devos uit Deerlijk als eerste eredame een West-Vlaams feest. "Ik ben zo blij dat zij eerste eredame is. We hadden reeds Cylou Annys uit Brugge en nog enkele West-Vlaamse winnaars. Ik denk dat West-Vlamingen zich voor 200 procent in iets kunnen storten."

Schoonzus Louis Talpe

Stefan Talpe, de vriend van Romanie en broer van acteur Louis Talpe, kon alvast niet trotser zijn: "Voor mij was ze al de mooiste, maar ik heb haar altijd gesteund. Gelukkig is ze heel stressbestendig. Natuurlijk hou ik er rekening mee dat veel relaties sneuvelen in het missenjaar, maar we zullen de problemen wel aanpakken als ze zich stellen."Antwerpse Lenty groot voorbeeldToch is de vorige Miss België Lenty Frans, uit Antwerpen, een groot voorbeeld. "Ze heeft zich enorm ingezet voor liefdadigheid en is onder meer naar Cambodja gegaan. Dat wil ik echt ook doen. Ik wil mensen ontmoeten en me volop inzetten voor anderen. Uiteraard wil ik internationaal België ook zo goed mogelijk vertegenwoordigen."

Vastgoed

Jobs in de regio