Nieuw opslag- en distributiecentrum voor voedselhulp officieel geopend

Foto: Ine Verheyen

Nieuw opslag- en distributiecentrum voor voedselhulp officieel geopend

Print
Luchtbal-Rozemaai / Antwerpen - Het nieuwe opslag- en distributiecentrum voor voedselhulp van de stad Antwerpen en het OCMW Antwerpen is vrijdag officieel geopend. Schepen voor sociale zaken en OCMW-voorzitter Fons Duchateau pakte daarvoor symbolisch een pallet met voeding in. Het nieuwe centrum, gelegen aan de Luchtbal, zal de bestaande dienstverlening voor voedselhulp efficiënter en gecentraliseerder laten verlopen.

Het opslag- en distributiecentrum zorgt voor de opslag en verdeling van FEAD-goederen (Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen) naar voedselorganisaties en sociale kruideniers. Dat gebeurde vroeger al in het bedrijvencentrum PAX, maar dat bleek te klein om alle goederen op te slaan. Het nieuwe centrum zal vanaf dit jaar ook samenwerken met veiling BelOrta en met bedrijven die voedseloverschotten hebben. Makro en Colruyt doen al mee, maar het centrum zoekt nog andere bedrijven die zouden willen meewerken. Daarvoor werken ze samen met schenkingsbeurs.be.

Daarnaast is het centrum ook een sociaal tewerkstellingsproject. Het zal mensen met een leefloon van het OCMW die graag willen werken,  tewerkstellen en zo voorbereiden op de arbeidsmarkt.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio