Nintendo stelt nieuw gamesysteem Switch voor

Print

Op 3 maart brengt Nintendo een nieuw gamesysteem uit. Met Switch wil het Japanse bedrijf inspelen op de manier waarop games tegenwoordig worden gespeeld. Afgelopen nacht werd Switch voorgesteld.

De tijd dat we voor games urenlang voor een tv- of computerscherm bleven zitten, ligt al ver achter ons. Computerspellen worden tegenwoordig minstens even vaak op de smartphone gespeeld. Om die markt te beconcurreren, had Nintendo al de 3DS. Nu komt daar ook nog Switch bij.

Switch kan u thuis aansluiten op een tv-scherm en vervolgens meenemen naar waar u ook gaat. “Spelers kunnen het in een handomdraai veranderen in een handheldsysteem met een beeldscherm van 6,2 inch”, klinkt het.

“In de doos zitten het systeem zelf, een linker- en rechter-Joy-Con-controller, een Joy-Con-houder waaraan je twee Joy-Con-controllers kunt vastmaken om ze als één controller te kunnen gebruiken, twee Joy-Con-polsbandjes en een Nintendo Switch-houder waar je het systeem in kunt zetten om het aan te sluiten op een tv. Er worden twee stijlvolle uitvoeringen van het systeem uitgebracht: een versie met grijze Joy-Con-controllers en een versie met één neonrode en één neonblauwe Joy-Con-controller.”

“De batterij kan meer dan zes uur meegaan, afhankelijk van de game en de omstandigheden waarin het systeem wordt gebruikt. De batterijduur is bijvoorbeeld zo’n drie uur wanneer je ‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ speelt.”

Beleggers lijken echter niet onder de indruk van de Switch. Op de beurs van Tokio daalde het aandeel van Nintendo met bijna 6 procent.

MEEST RECENT