© belga

© Photo News

© Belga

© Belga

1 / 4

Lierse kan niet winnen en verliest leidersplaats aan Antwerp

Lierse is zondagavond op de achtste speeldag van de tweede periode in de Proximus League op een 0-0 gelijkspel blijven steken bij Union. Hierdoor komt Antwerp, dat zondagnamiddag met 0-1 won bij Cercle Brugge, alleen aan de leiding in de tweede periode.

JoRo

Amper volk in de tribunes in Brussel en een grasmat die slechts voor drie vierde sneeuwvrij werd gemaakt. Het koning Boudewijnstadion nodigde allerminst uit tot een indrukwekkende pot voetbal. En die kregen de goed tweeduizend aanwezige fans ook niet te zien.

In een gelijkopgaande partij kwam noch Union noch Lierse tot scoren. Vooral voor de bezoekers was dat een tegenvaller. Zij zouden bij een driepunter alleen op kop komen.

LEES OOK: Antwerp klopt Cercle Brugge en is leider

Pas sinds zondagmiddag was er actie ondernomen om het veld sneeuwvrij te maken, maar dat was uiteindelijk niet helemaal gelukt. Zo had de mat van het Koning Boudewijnstadion het design van een groene en een witte helft.

De wedstrijd startte matig met veel balbezit voor Union, maar geen doelgevaar. Een eerste echte grote kans was er pas in de 40ste minuut voor Lierse. Masika bediende Joachim voor doel, die met een hakje achter het steunbeen net niet kon binnentikken. Union reageerde met nog twee scherpe aanvallen, maar bracht doelman Vanhamel niet in de problemen.

In de tweede helft konden beide ploegen meer dreigen, maar tot grote kansen kwam het niet en dus was de 0-0 een logische eindstand.

Stand tweede periode:

1 Antwerp 162 Lierse 153 Roeselare 154 Tubeke 115 Cercle Brugge 106 OHL 97 Union 68 Lommel United 3

Herbeleef de wedstrijd:

Meer voetbalnieuws