IJshockeymama’s blazen feestcomité nieuw leven in

Vrouwen aan de macht

Print

Op het veld zijn het de heren die scoren, naast het veld zetten de dames van het feestcomité de lijnen uit: Saskia Laenen, Git Cuylaerts en Tania Raeymaekers. Katleen Verwulgen staat niet op de foto. Foto: Mia Uydens

Herentals / Olen -

Met een cheque voor het goede doel heeft het splinternieuwe feestcomité van de Herentalse IJshockeyclub (HYC) zich deze week in de kijker gewerkt.

‘Robs weekend’ wordt al enkele jaren georganiseerd door HYC. In het openingsweekend van de ijsbaan eert de club haar overleden speler Rob Goris. De opbrengst - dit keer 1.000 euro - gaat telkens naar het Olivia Fund. Dit jaar werd de cheque uitgereikt door drie dames van het nieuwe feestcomité.

“De winst van andere evenementen gebruiken we om de jeugdploegen extra budget te geven”, zeggen Saskia Laenen uit Olen en Tania Raeymaekers uit Herentals. Zij vormen samen met Git Cuylaerts en ­Katleen Verwulgen het nieuwe feestcomité. Vrouwen aan de macht dus. Vier moeders van jeugd­spelers met een groot hart voor de club willen alle ploegen een extra budget geven. Bovendien zorgen ze ervoor dat iedereen zich weer echt verbonden voelt met HYC.

Het geld wordt verdeeld onder alle ploegen, van de allerjongsten over de jeugdploegen tot de recreanten en de eerste ploeg. Een van de ploegen wil het extra budget aansnijden voor een teambuilding en ook dat is een van de doelstellingen van het feestcomité: ervoor zorgen dat iedereen weer ‘thuiskomt’ bij HYC. “Wij lopen hier al rond sinds we vijftien jaar zijn”, lacht comitélid Tania Raeymaekers. “We willen dat alle 289 HYC-leden en hun familie zich hier thuisvoelen.”

Lees het volledige verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen, regio Kempen.­

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio