Takelen van wagens aan Scheldekaaien begint vrijdagochtend

Print
Antwerpen -

Vanwege springtij en rukwinden die op komst zijn, is er op de Scheldekaaien in Antwerpen blijvende aandacht voor mogelijke overstromingen. Auto's kunnen ondertussen niet meer op de parkings rijden.

De waterstand in de Schelde ter hoogte van de Antwerpse Kaaien bereikte de voorbije nacht om 3.15u zijn hoogtepunt. Maar met 6,5 m bleef die nog een halve meter onder de blauwe steen, wat betekent dat de situatie onder controle blijft.

Er wordt ook vandaag en morgen nog hoog water op de Schelde voorspeld. Ter hoogte van de Scheldekaaien blijft het dus mogelijk dat het water boven de blauwe boordsteen uitkomt. Vrijdagmiddag is de mogelijkheid het grootst dat er water over de kaaien stroomt.

Ook op andere plaatsen zal het water in de Schelde hoog komen te staan. “Verschillende overstromingsgebieden langs de Schelde zullen in werking moeten treden. De Polders van Kruibeke, met 600 hectare het grootste gecontroleerde overstromingsgebied van Vlaanderen, zullen waarschijnlijk voor het eerst vollopen”, zegt Wim Dauwe van Waterwegen en Zeekanaal.

De stads- en hulpdiensten volgen de waterstanden nauwgezet op.

Parkeerverbod

Woensdag werd er al signalisatie geplaatst om aan te duiden dat er vanaf vrijdagochtend een parkeerverbod geldt op de Kaaien. Bestuurders werden via tal van kanalen opgeroepen hun auto te verplaatsen voor het sluiten van de poorten van de waterkeringsmuur. Die poorten gingen gisterenavond om 23u dicht en blijven in principe gesloten tot vrijdagavond 21u.

”De wagens van bestuurders die het parkeerverbod negeren, worden getakeld op hun kosten”, zegt Dirk Delechambre van stad Antwerpen. “Die takelingen beginnen vrijdagochtend om 5u.” 

 

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio