Hamamelisfeesten in Arboretum Kalmthout

Foto: Margo

Hamamelisfeesten in Arboretum Kalmthout

Print
Kalmthout - De winterperiode is voor Arboretum Kalmthout een bijzondere tijd. Wanneer de meeste andere tuinen nog in winterslaap zijn, leeft de arboretumtuin helemaal op met de winterbloeiers.

De toverhazelaars, Hamamelis is hun wetenschappelijke naam, zijn werkelijk betoverend. Ze bloeien ongeacht koude of sneeuw met gele, oranje en rode bloemen op de kale takken en verspreiden een krachtig maar heerlijk zoet parfum doorheen de hele tuin. Doorheen de arboretumtuin is een speciale wandelroute uitgestippeld die je langs alle winterbloeiers leidt.

Praktisch

Tijdens de Hamamelisfeesten zijn er elke zondag ieder uur Nederlandstalige wandelingen met gids: de eerste om 11 uur, de laatste om 16 uur. Om 14 uur is er een Franstalige wandeling met gids. De wandelingen duren ongeveer één uur en brengen je langs de toverhazelaars en de andere winterbloeiende planten.

Van maandag tot en met zaterdag kost een ticket € 7, op zondag en tijdens het sneeuwklokjesweekend € 8,50. Jaarkaarthouders en kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.

Ben jij zelf de fiere eigenaar een prachtig bloeiende toverhazelaar? Doe dan mee met Miss Hamamelis 2017.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio