Auto’s moeten weg van de parkings Scheldekaaien wegens hoogwater

Print
Antwerpen -

Er wordt voor de komende dagen hoogwater op de Schelde voorspeld. Daarom worden de waterkeringspoorten in Antwerpen woensdag vanaf 23 uur gesloten. Mensen die hun wagen op de parkings aan de Scheldekaaien hebben staan, moeten hun voertuig voor 23 uur weghalen.

Er wordt voor de komende dagen hoogwater op de Schelde voorspeld. In Antwerpen zal daardoor het water waarschijnlijk boven de blauwe boordsteen aan de Scheldekaaien uitkomen. De verwachtingen zijn momenteel dat het water in de nacht van woensdag op donderdag en donderdag overdag eerder beperkt over de blauwe steen komt. Op vrijdag zouden de kaaienparkings volgens de huidige voorspellingen zeker onder water komen te staan.

Parkings gesloten

Uit voorzorg zullen de waterkeringspoorten aan de Scheldekaaien gesloten worden vanaf woensdagavond om 23 uur. De parkings oprijden is vanaf dan niet meer mogelijk. Ze gaan vermoedelijk terug open op vrijdag 13 januari om 21 uur. De voertuigen die er vrijdag om 5 uur nog steeds staan, worden weggetakeld. De kosten zijn voor de autobestuurder.

“Indien u al geparkeerd staat op een van de parkings aan de kaaien, moet u uw auto er weghalen”, waarschuwt de stad. “U kan daarvoor na de afsluiting een van de aangeduide nooduitritten gebruiken. De stad Antwerpen plaatst in de loop van woensdag de nodige signalisatie. De wagens van de bestuurders die het parkeerverbod negeren, zullen getakeld worden op hun kosten.”

Het is sterk afgeraden om te voet de waterkeringsmuur over te steken tijdens of onmiddellijk na hoogwater.

 

 

 

 

 

 

Video: JVDP

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio