200 nieuwe jobs bij Antwerps technologiebedrijf

Foto: rr

200 nieuwe jobs bij Antwerps technologiebedrijf

Print
Wilrijk -

Technologiebedrijf ESAS gaat op zoek naar 200 nieuwe medewerkers om zijn groeiplannen te realiseren. Dat laat het bedrijf uit Wilrijk weten in een persbericht. Mogelijk komen er nóg meer vacatures aan.

ESAS, gelegen aan het Hof ter Beke in Wilrijk, begon in 2000 als leverancier van infrastructuurdiensten zoals het installeren van internetaansluitingen en gasmeters, maar evolueerde steeds meer naar een Internet of Things-bedrijf (dienstverlening rond apparaten die met het internet verbonden zijn, red.). Het technologiebedrijf werd in 2013 verkozen tot de meest Excellente Onderneming van het arrondissement Antwerpen. Toen stelde ESAS zo’n driehonderd mensen tewerk en boekte het sinds zijn ontstaan in 2000 elk jaar een omzetgroei van 20%. Nog opmerkelijker was dat het bedrijf dat omzetcijfer grotendeels realiseerde met mensen die bij hun aankomst weinig tot niets van technologie kenden.

Onstuitbare groei

ESAS is de afgelopen jaren blijven groeien en sloot eind vorig jaar enkele grote nieuwe contracten af. Bovendien voorziet het bedrijf dat de markt voor Internet of Things-dienstverlening de komende drie tot vijf jaar zal verdubbelen en kreeg het groeikapitaal toegestopt van het Antwerpse investeringsagentschap Buysse & Partners. “We willen met ESAS klaar zijn om volop in te spelen op deze groei”, zegt Hilde Boschmans van ESAS. “Daarom zoeken we dit jaar minstens 200 nieuwe werknemers. Een hele uitdaging, want we hebben vooral werkkrachten met een technische achtergrond nodig. Dat is bijna een knelpuntberoep geworden. Bovendien zijn nieuwe medewerkers niet meteen inzetbaar gezien de specificiteit van onze activiteiten. We moeten een aanzienlijke opleidingsperiode incalculeren.”

Nog meer vacatures

Zowat tachtig procent van de nieuwe medewerkers zal zowel in Vlaanderen, Wallonië als Brussel actief zijn. “Die nationale spreiding ligt aan de aard van onze activiteiten”, aldus Hilde Boschmans. “Een groot deel van onze medewerkers gaat op pad of werkt in naam van onze klanten, bedrijven die voornamelijk actief zijn in de telecom-, ICT- en energiesector. Ze zijn in heel België actief om de toestellen of de infrastructuur van onze klanten te installeren, te onderhouden of te vervangen.”

In de loop van het jaar plant het Antwerpse bedrijf jobevents om de juiste kandidaten aan te trekken. Daarnaast laat ESAS weten dat het ook nog verschillende overnames plant waardoor mogelijk “méér dan 200 mensen” nodig zullen zijn.