Reiswebsite zet Antwerpen in lijstje van Europese steden van 2017

Foto: JHS

Reiswebsite zet Antwerpen in lijstje van Europese steden van 2017

Print
Antwerpen -

We geven het toe, het kan voor sommigen een beetje saai beginnen worden, al die lijstjes waarin Antwerpen wordt aangeprezen als “een van de steden die je móet bezoeken”. Maar toch, we mogen fier zijn op ’t Stad. Na de Rough Guide vorige week is het nu de reiswebsite momondo die Antwerpen een van de Europese aanraders van 2017 noemt.

“Alles in Antwerpen ademt de glorieuze rijkdom van vroeger uit”, begint de lofzang op momondo. “De kleine straatjes, de prachtige glazen gildehuizen op de Grote Markt, de haven,.. Absorbeer het Vlaamse erfgoed in de tuinen van meester-schilder Rubens, bewonder het paleisachtige treinstation Antwerpen-Centraal, en raak verbluft door de briljante stenen die deze stad tot het hart van de diamanthandel maken.”

De site raadt de bezoekers – uiteraard- ook nog aan om een grote portie mosselen met frieten te bestellen, gevolgd door een Belgische wafel.

Antwerpen prijkt in het lijstje van te bezoeken steden tussen Bristol (Engeland), Turku (Finland), Córdoba (Spanje), Bratislava (Slovakije) en Utrecht (Nederland). Het artikel werd al duizenden keren gedeeld op sociale media.

Begin januari zette de bekende Britse reisgidsenuitgever Rough Guides Antwerpen nog in de top 10 van te bezoeken steden.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio