Veertig Liersefans riskeren stadionverbod voor vreugdeuitbarsting, club reageert verbolgen

Foto: rtv

-

Veertig Liersefans riskeren stadionverbod voor vreugdeuitbarsting, club reageert verbolgen

Print
Lier -

Lierse reageert uiterst verbolgen over het feit dat veertig fans een pv in de brievenbus kregen na de 1-2-zege in september op de Bosuil tegen Antwerp. De supporters van Lierse veroorzaakten geen schade of onregelmatigheden, maar sprongen op de dranghekken met de spelers om de zege van hun club te vieren. Daar dreigen ze nu een hoge prijs voor te ­betalen, met mogelijk een stadionverbod, en dat zit CEO Jan Van Elst dwars.

“Dit is meten met twee ­maten en gewichten”, ­reageerde hij. “In de twee wedstrijden waarin wij ­supporters van Antwerp ­ontvingen gebeurden er ­andere zaken, maar die werden blauw blauw gelaten. Op basis van de feiten die de fans van Antwerp pleegden, hadden er honderden aanhoudingen moeten gebeuren. Dit is ontoelaatbaar.”

Naar verluidt brachten fans van Antwerp tijdens de ­recente 2-2 op het Lisp voor zo’n 5.000 euro aan schade toe aan de Lierse accommodatie, maar daar wilde woordvoerder Ben Bruynsseels niet op reageren. “Wij geven geen commentaar op lopenden gerechtelijke ­zaken.”

MEER VOETBALNIEUWS