Groen licht voor 110 parkeerplaatsen op Astridlaan

De vernieuwing van de Speecqvest is recent gestart, op de Koningin Astridlaan is het nog even wachten. Foto: Patrick Hattori

Groen licht voor 110 parkeerplaatsen op Astridlaan

Print
Mechelen - Op de middenstroken van de Koningin Astridlaan in Mechelen mogen er tijdelijk 110 parkeerplaatsen komen. De provinciale verkeerscommissie heeft daar woensdag groen licht voor gegeven.

In de woonbuurt rond de Koningin Astridlaan en ook in de Hoogstraat en omgeving is de parkeerdruk groot. Bewoners geraken er met veel moeite hun wagen kwijt. Het stadsbestuur ziet daarvoor mogelijkheden op de Astridlaan. “In beide rijrichtingen liggen er gearceerde stroken die we als parkeerplaats kunnen benutten”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Aanvankelijk kreeg het dossier een negatief advies van de commissie. Maar nu de stad de maatregelen voor de verkeersveiligheid aanscherpt, gaat ze wel akkoord. “De belangrijkste voorwaarde is dat de snelheid op dit gedeelte van de vesten wordt teruggebracht naar 50 kilometer per uur en dat ze wordt gehandhaafd via trajectcontrole”, stelt schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen).

Momenteel onderzoekt de stad of er voor alle aanpassingen een bouwvergunning nodig is. Als dat niet het geval is, kunnen de extra parkeerplaatsen er nog voor de zomer komen. De maatregel is tijdelijk, tot de Astridlaan defintief wordt heringericht.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio