© BELGA

Dit weekend sneeuwpret in de Ardennen: halve meter sneeuw

Haal de skilatten maar boven: dit weekend ligt er een dik pak sneeuw in Hoog-België. De kans is zelfs groot dat het meer dan een halve meter wordt en dat de pistes voor alpineskiën open kunnen. Ook Vlaanderen krijgt waarschijnlijk een wit laagje. “Al kan dat sterk afhangen van regio tot regio”, zegt weerman Frank Deboosere.

cka

“We denken dat het dit weekend even druk zal worden als tijdens vakantieperiodes”, zegt de uitbater van Baraque Michel. De langlaufpiste is nu al open. “Er ligt al 17 centimeter sneeuw. En vanaf donderdag gaat het weer sneeuwen. Het seizoen is vroeg begonnen, dit jaar. We zijn erg tevreden.”

Ook in Vlaanderen valt er vanaf donderdag sneeuw of smeltende sneeuw. “Al kan dat sterk afhangen van regio tot regio. In Antwerpen een wit sneeuwlandschap en in West-Vlaanderen helemaal niets. Of net omgekeerd”, zegt Frank Deboosere. Wie in dat witte landschap wil gaan wandelen, zal wel de kou moeten trotseren. “Vrijdag en in het weekend staat er veel wind. Daardoor ligt de gevoelstemperatuur een pak lager dan hoe koud het werkelijk is.” Volgende week tot slot, volgen dan weer enkele vriesdagen.

Vastgoed

Jobs in de regio