Rusland ontkent dat het bezwarende informatie over Trump heeft

Foto: AP

Rusland ontkent dat het bezwarende informatie over Trump heeft

Print

In een rapport van een persoon die zegt een voormalige medewerker van de Britse veiligheidsdiensten te zijn, staat dat Rusland bezwarende informatie heeft over de aanstaande Amerikaanse president Donald Trump. Dat berichtte CNN dinsdag, dat toevoegde dat de FBI de geloofwaardigheid van de beschuldigingen onderzoekt. Het Kremlin ontkent dat het “compromitterende dossiers” over Trump heeft.

Volgens CNN presenteerden de hoofden van de Amerikaanse inlichtingendiensten, waaronder CIA-baas John Brennan en FBI-directeur James Comey, vrijdag een samenvatting van het document van 35 pagina’s aan Donald Trump.

Het bevat informatie over het persoonlijke leven en de financiën van Donald Trump, en toont dat het team van Donald Trump tijdens zijn presidentscampagne voortdurend in contact stond met Rusland.

“Als er beschuldigingen blijken te zijn van een coördinatie tussen het team van Trump en Rusland, en als die erop wijzen dat de Russen de onafhankelijkheid van Trump beknotten, is dat echt schokkerend”, reageerde de Democratische senator Chris Coons aan CNN.

“Volledige vervalsing”

Dmitri Peskov, woordvoerder van het Kremlin, ontkende woensdag dat Rusland over bezwarende informatie zou beschikken. Peskov zei dat de beschuldigingen een “volledige vervalsing” zijn, bedoeld om de relaties met Washington te ondermijnen.

Het Kremlin heeft de beschuldigingen van inmenging bij de verkiezingen altijd ontkend. Volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten wijst het document erop dat Rusland van beide kandidaten informatie verzamelde, maar ervoor koos enkel die over Hillary Clinton bekend te maken.

Obama werd vorige donderdag op de hoogte gebracht van het document, maar het Witte Huis wilde dinsdag niet reageren. “Vals nieuws, een volledig politieke heksenjacht!”, zo tweette Donald Trump in hoofdletters.