Raymond De Cock wil dat burgemeester slimme camera’s laat plaatsen

Raymond De Cock op de Antwerpsesteenweg in Westmalle. "Hier komen best ook camera's", vindt hij Foto: Jan Vorsselmans

Raymond De Cock wil dat burgemeester slimme camera’s laat plaatsen

Print
Malle - “Er moeten dringend ‘slimme’ camera’s komen in Malle”, zegt mobiliteits- en verkeersobservator Raymond De Cock. Hij begrijpt niet waarom burgemeester Harry Hendrickx (DBM) het plaatsen van dergelijke toestellen in zijn gemeente blijft tegenhouden.

ANPR-camera’s worden op bepaalde wegen geplaatst om de verkeersstroom goed in de gaten te kunnen houden zodat criminelen en snelheidsovertreders kunnen worden opgespoord en/of beboet.

Er staan op bepaalde trajecten in de politiezone Voorkempen (Brecht, Malle, Schilde, Zoersel) camera’s, behalve in Malle. Dat komt omdat burgemeester Harry Hendrickx zich daartegen verzet en daarin ook gesteund wordt door een meerderheid in de gemeenteraad.

Maar De Cock wil die ‘witte vlek’ qua camera’s in de regio zo vlug mogelijk wegwerken. Vraag is welke strategie hij gaat volgen. “Die komt erop neer dat ik een onderhoud ga aanvragen bij het college van burgemeester en schepenen, zodat ik in alle rust en kalmte mijn betoog kan voeren. Bedoeling is dat mijn vraag tot het plaatsen van ANPR-camera’s op het grondgebied van Malle ter stemming wordt gebracht op de gemeenteraad. Lukt dat niet, dan schrijf ik alle raadsleden, ook die van de oppositie, aan om het punt alsnog op de agenda te zetten.”

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen – editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio