Duo tuigt man af met tennisracket en stroomstootwapen

Print
Turnhout -

Twee Marokkaanse mannen zitten in de cel op verdenking van poging tot doodslag. In december takelden ze in de Vredestraat in Turnhout een landgenoot toe met een tennisracket en een stroomstootwapen.

Het geweld deed zich voor op 18 december aan een woning in de Vredestraat in Turnhout. De bewoner van het pand zou niets met de afranseling te maken hebben. Rond 21 uur kwam het slachtoffer, een 41-jarige Marokkaan, aan de woning toe. Hij werd evenwel de toegang geweigerd, omdat hij eerder al voor problemen zou hebben gezorgd.

Even later kwamen twee landgenoten, beiden 41 jaar en zonder bekende woonplaats, naar buiten. “Ze gingen het slachtoffer te lijf met een tennisracket en een stroomstootwapen”, zegt Inge Delissen, woordvoerder van het parket in Turnhout. “Hevig bloedend aan het hoofd en met verwondingen aan de armen werd hij naar het ziekenhuis gevoerd. Hij werd op verschillende plaatsen gehecht, maar was nooit in levensgevaar. Aanvankelijk was hij drie dagen arbeidsongeschikt.”

Op 22 december werd de eerste verdachte opgepakt. Zijn kompaan werd vrijdag aangehouden. De raadkamer verlengde dinsdag zijn aanhouding met een maand. Het duo wordt verdacht van poging tot doodslag.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio