© Photo News

Benefietavond voor Robbe De Hert in Arenbergschouwburg

Op zaterdag 13 mei vindt in de Arenbergschouwburg in Antwerpen een benefietavond plaats voor filmregisseur Robbe De Hert, die financiële zorgen heeft en daarom naar eigen zeggen zijn laatste documentaire ‘Hollywood aan de Schelde’ niet afgewerkt krijgt.

Tal van muzikanten, acteurs, dichters en andere artiesten hebben al hun medewerking beloofd. De organisatie is in handen van regisseur Kris Verdonck, voormalig VUB-directeur Jim van Leemput en Marc Mortier, een assistent van De Hert.

Op de affiche van de benefietavond staan volgens de organisatie al onder meer Stef Kamil Carlens (Zita Swoon), Vitalski, Filip Jordens en Peter Holvoet-Hanssen. Er zullen ook oude, zelden vertoonde films van De Hert te zien zijn zoals ‘De Bom’ en ‘SOS Fonske’, naast een expo met filmaffiches en stills. De opbrengst zal zowel gebruikt worden om het droomproject van De Hert rond te krijgen als om de gevierde regisseur een menswaardig bestaan te bieden. ‘Hollywood aan de Schelde’ moet een documentaire worden over de geschiedenis van de Belgische film. De Hert zou er al 17 uur aan interviewmateriaal voor liggen hebben.

Intussen loopt er parallel een crowdfundactie die al ruim 38.000 euro heeft opgeleverd. Alle praktische informatie staat op www.helprobbe.be.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio