Koen Wauters speelt ‘Iedereen Speelvogel’ met klasgenoten van zoontje

Print
Mechelen / Heffen - Koen Wauters, vrijwillig ambassadeur van Plan België, begeleidde dinsdagvoormiddag het spel ‘Iedereen Speelvogel!’ in de klas van zijn zoon Nono (10) in basisschool De Vlieger in Heffen (Mechelen). Samen gingen ze op zoek naar de speelvogel, die het recht op spel voor alle kinderen over de hele wereld verdedigt.

Al spelend kregen de kinderen inzicht in het recht op spel, spelsterotiepen en speelgoed uit alle hoeken van de wereld. Régine Debrabandere, directeur van Plan België: “Met ‘Iedereen Speelvogel!’ halen we de wereld naar het klaslokaal. Kinderen leren op een heel toegankelijke en speelse wijze om solidaire wereldburgers te zijn." 

"Ze ontdekken dat er - naast verschillen - heel wat gelijkenissen zijn met hun leeftijdsgenoten uit andere landen. Jongen of meisje, arm of rijk: alle kinderen spelen graag. Jammer genoeg is dat niet altijd even vanzelfsprekend.  Daarom is het belangrijk dat kinderen leren voor hun recht op te komen.”

Koen Wauters die voor zijn zangcarrière er even aan dacht om leraar te worden, vond het initiatief in de klas van zijn zoon Nono alvast geslaagd. "Spelen met kinderen kent in de verschillende werelddelen meer gelijkenissen dan verschillen. Ik heb er zelf veel van opgestoken. Creativiteit blijft - ook bij de leerlingen - het sleutelbegrip. Het maakt trouwens niet uit of een jongen eens speelt met een pop. iedereen is gelijk, of zou gelijk moeten worden behandeld."

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio