IN BEELD. Afbraak van Zillion van start gegaan

Print

Foto: Kioni Papadopoulos

Antwerpen -

De Zillion is bijna voorgoed verleden tijd. De machines voor de afbraakwerken zijn maandag gearriveerd in de Jan Van Gentstraat op het Zuid en in de komende weken gaat de legendarische discotheek volledig tegen de vlakte.

De Zillion in de Jan Van Gentstraat staat al een aantal jaren leeg en is herschapen tot een bouwval. Samen met de achtergelegen tijdelijke parking van het gerechtsgebouw en het tankstation op de hoek van de straat, verdwijnt het gebouw definitief.

Op die site verrijst tegen eind 2018 een grootschalig nieuwbouwproject: The Residence. Alles samen is het project goed voor een totale oppervlakte van 20.000 vierkante meter. Daarop komen 93 nieuwe woningen, een hotel met 130 kamers, een supermarkt van 1.500 vierkante meter, 1.000 vierkante meter kantoorruimte, een restaurant en een skybar. Bewoners en bezoekers kunnen hun wagens parkeren in twee ondergrondse parkeerverdiepingen, die samen goed zijn voor 240 plaatsen. Het huidige Total-tankstation verdwijnt en wordt vervangen door een nieuw tankstation.

Begin maart gaan normaal de eerste bouwwerken van The Residence van start.

Bekijk de reportage van ATV:

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio