Dit worden de beautytrends van 2017

Beauty

Dit worden de beautytrends van 2017

Print

Van extra lang haar tot lippen met glitter: op Instagram duiken dagelijks foto’s op van bekende en minder bekende dames die zich piekfijn opmaken. Als die kiekjes ene indicatie zijn van de aankomende trends, is dit waar we ons op beautygebied aan mogen verwachten in 2017.

XXL haar

Toen Kim Kardashian nog veel actiever was op Instagram, toonde ze het al: lang haar is weer het van het. Denk extreem: het mag weer tot aan je navel komen. Ook Beyoncé is mee met de trend en koos in haar ‘Formation’-clip voor ultralange vlechtjes.

 

Glitterlippen

Simpel, feestelijk of gewoon rock-’n-roll zijn de glitterlippen, een trend die make-upartieste van de sterren Pat McGrath eind vorig jaar herintroduceerde. Breng een beetje gloss aan over je lippenstift en plaats er glitter op met je ringvinger of pink.

 

Matte lippen

Geen fan van glitter? Geen nood: ook het tegenovergestelde, matte lippen, zijn hip. Breng een lippenstift aan naar keuze en maak vervolgens zo mat mogelijk door je lippen op een doekje te drukken. In september gezien op de catwalks van verschillende grote modehuizen die hun lentecollectie presenteerden.

 

Schitterende ogen

De feestdagen mogen dan wel voorbij zijn: ook oogschaduw met glitter blijft volgens M.A.C. make-upartiest Regan Rabanal in de mode. Het mag zelfs nog een tikkeltje verdergaan met glitterstrobing. De trend houdt in dat je ook je jukbeenderen in de kijker zet met een highlighter met extra glans en glitter. Ook modieus: een streepje glitter op je onderste ooglid.

 

Blorange

De lente mag je, zoals elk jaar, vertalen naar een fris kapsel. Dit jaar zou blorange erg gegeerd worden. De term is een samentrekking van de woorden ‘blonde’ en ‘orange’ en geeft dus een pastelkleurig resultaat met oranjeroze schijn. Gedurfd, mooi en zeer fotogeniek. Model Georgia May Jagger - dochter van Rolling Stone Mick Jagger - is alvast fan.

 

Microblading

Wenkbrauwen zijn en blijven hot en daarom verliest microblading niet aan populariteit. Integendeel: steeds meer vrouwen testen uit wat kleine haartjes bijtekenen (minder pijnlijk dan een tattoo) geeft qua effect.

 

Beach Waves 2.0

Beach waves zijn cool, maar deze nieuwe techniek met een krultang geeft ze nog iets meer cachet. Knijp de tang verschillende keren open en dicht terwijl er een haarlok tussen zit en je krijgt een subtiele slag in je haar. Kapper Anh Co Tran uit Los Angeles toont in dit filmpje hoe het moet.

NIET TE MISSEN