Opnieuw slecht nieuws voor Frank Dingenen: “Maar ook hier geraak ik wel door”

Foto: Frank Abbeloos

Opnieuw slecht nieuws voor Frank Dingenen: “Maar ook hier geraak ik wel door”

Print

Acteur en tv-maker Frank Dingenen worstelt met stembandkanker, dat vertelt hij in Dag Allemaal deze week. De kans op genezing is groot, maar in het ergste geval zou hij wel zijn stem kunnen kwijtraken, wat voor een acteur natuurlijk ondenkbaar is. Hij is echter positief: “Ook hier geraak ik wel door.”

“Ik kom nog nauwelijks buiten, neem mijn telefoon zelden op... Praten is te vermoeiend momenteel”, vertelt hij. Hij maakt echter een uitzondering om mensen erop te wijzen dat stembandkanker bestaat. “Tot ik de diagnose kreeg, had ik er nog nooit van gehoord.”

Het is niet de eerste keer dat Dingenen te maken krijgt met kanker, op zijn 28ste vocht hij ook al tegen de ziekte. “Ik was amper 28 toen de dokter een kwaadaardig melanoom op mijn wang ontdekte. Er bleken zelfs al uitzaaiingen te zijn naar m’n lymfeklieren.”

Stembandkanker ligt natuurlijk nog net iets gevoeliger voor een acteur. “Je loopt het risico voorgoed je stem kwijt te raken. Dat zou een ramp zijn, natuurlijk. Mijn stem is mijn ultieme instrument, zeker de laatste jaren. Voor het gewone acteerwerk word ik nauwelijks nog gevraagd, maar met mijn stem kon ik zowat alles aan. Terwijl nu... Zo schor dat ik ben, al maanden.”

.

Nu in het nieuws