© BELGAIMAGE

Erik Goossens haalt uit: “VTM heeft mij toen echt genaaid”

In de jaren 90 was Erik Goossens een vaste waarde in het BV-landschap, maar een misgelopen grap voor een programma op VTM kelderde zijn carrière en zijn financiën. En ook al keert hij deze week terug naar VTM voor het programma “Groeten uit”, hij houdt de zender nog steeds verantwoordelijk.

nkdr

Goossens vertelt in Dag Allemaal hoe hij aan het programma “Kan Dit?” heel wat mooie herinneringen overhoudt, “op een grap na, die meteen het einde betekende van mijn carrière bij VTM.”

Goossens had voor een grap in het programma drie poetsvrouwen laten schrikken in een mortuarium door uit een doodskist te springen. De poetsvrouwen werden voor 10 procent werkonbekwaam verklaard en kregen een schadevergoeding toegewezen van 100.000 euro.

VTM distantieerde zich meteen van de hele zaak, maar Goossens nam het op voor de regisseur. “Resultaat: de regisseur en ik mochten voor alles opdraaien, en die waanzinnige som uit eigen zak ophoesten. Ik was mijn job kwijt en was op slag persona non grata bij VTM. Ik durf dat te zeggen: ze hebben mij toen echt genaaid.”

Nu in het nieuws