© Isopix

Kate Middleton draagt veelbesproken bontmuts

Het gure Britse weer noopte Kate Middleton ertoe om voor een bontmuts te kiezen om de koninklijke kerkdienst in Sandringham bij te wonen. Al snel kwam er kritiek op die keuze, maar de ontwerpster van de muts meent dat de alpaca's die voor de muts worden gebruikt niet worden geslacht, maar een natuurlijke dood sterven. Het niet de eerste keer dat de hertogin van Cambridge in een relletje over bont terechtkomt.

Kate Middleton had zich goed ingeduffeld om samen met prins William naar de kerkdienst in Sandringham te gaan. Niet alleen was die dienst veelbesproken omdat de Queen er zich na een maand ziekte voor het eerst weer in het openbaar liet zien, maar ook omdat Kate een bontmuts droeg. Het leverde haar op sociale media kritiek op, maar de Daily Mail zocht uit of dat wel terecht was.

De tabloidkrant ontdekte dat ze de muts bij haar favorieten hoedenmaker Lock & Co had opgepikt voor om en bij de 365 euro. Het stuk blijkt gemaakt te zijn van 'ethisch bont' afkomstig van een fairtrademerk uit de regio van Sicuani in Peru. Er zou volgens de ontwerpster enkel vacht gebruikt worden van baby alpaca's die zijn omgekomen door de harde levensomstandigheden in de regio en die dus niet worden geslacht voor hun bont.

Hoewel het ethisch bont is, het blijft natuurlijk wel bont en het is niet de eerste keer dat Kate ervoor onder vuur komt te liggen.Toch zijn zij en haar zus Pippa wel duidelijk fan van de mutsen en zouden zelfs meerdere exemplaren bezitten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NIET TE MISSEN