Veiliger fietsen op het De Coninckplein

De rijweg van het De Coninckplein wordt heraangelegd, waardoor fietsers het plein veiliger kunnen kruisen. Foto: Wim Hendrix

Veiliger fietsen op het De Coninckplein

Print
Antwerpen -

De rijweg van het De Coninckplein wordt heraangelegd. Dat moet ervoor zorgen dat fietsers veiliger het plein kunnen gebruiken. Ook het podium wordt opgeknapt.

“Het plein voldoet op dit moment niet meer aan het comfort dat weggebruikers mogen verwachten. Fietsers gebruiken de blauwe hardstenen stroken. Maar die zijn daar niet geschikt voor. Het plein is een missing link op de fietsroute van de Sint-Elisabethstraat naar de Van Maerlantstraat”, zegt de Antwerpse districtsvoorzitter Paul Cordy (N-VA).

Bomen vervangen

De blauwe stenen worden vervangen door gezaagde kasseien. “Daardoor blijft het beeld van het plein behouden, maar krijgen fietsers een veilige strook om het plein te kruisen. Er komen, verspreid over het plein, ook veertien extra beugels waar mensen hun fiets kunnen stallen”, gaat Paul Cordy verder.

Tegelijkertijd wordt ook een aantal bomen vervangen. “Sommige zijn in slechte staat en worden gerooid. In de plaats komen nieuwe platanen. Ook waar in het verleden bomen zijn verdwenen, komen er nieuwe. Na de heraanleg zullen er dus bomen extra staan”, zegt de districtsvoorzitter.

Fonteintje met drinkwater

Op het plein zelf verandert er weinig. “Dat is goed zoals het is en wordt veel gebruikt. Wel gaan we het podium opnieuw bekleden. De bovenlaag is versleten en wordt vervangen door een nieuwe gietvloer. En vlakbij het basketbalveld komt er een drinkwaterfonteintje. Dat gebeurt op vraag van de pleingebruikers en wordt gefinancierd met geld uit de burgerbegroting.”

De tramhalte aan Permeke ten slotte wordt ook aangepakt. De tramhuisjes staan nu achter de perrons op een uitstulping. De huisjes zullen op het perron zelf worden gezet. Daardoor ontstaat er meer ruimte op het plein en zijn de bestaande fietsbeugels makkelijker te bereiken.

De heraanleg start waarschijnlijk in de zomer van dit jaar.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio