© BFM

Val van 15de verdieping mogelijk gevolg van drugsfeestje

Nadia El Hamrouni (37) uit Berchem, die zondag van een flat in de Antwerpse Karel Oomsstraat naar beneden sprong, had daarvoor deelgenomen aan een wild drugsfeestje. Twee verdachten, vermoedelijke aanwezigen, zijn opgepakt.

Het afgelopen weekend werd stevig gevierd in een flat in de luxueuze residentie Hertogenpark in de Karel Oomsstraat in Antwerpen. Nadia El Hamrouni (37), een Tunesische moeder uit Berchem, was er aanwezig, evenals de bewoonster en een vermoedelijke drugsdealer. Volgens onze informatie werden in het appartement het hele weekend verdovende middelen gebruikt.

Zondag rond 11.30u liep het vreselijk mis. Klanten van warenhuis Albert Heijn, aan de overkant van de straat, hoorden El Hamrouni schreeuwen. De vrouw stond op de dakverdieping van het appartementsgebouw, dat vijftien verdiepingen telt. Even later tuimelde ze naar beneden en viel op het dak van de eerste verdieping. Ze was op slag dood.

Nam El Hamrouni, die naar verluidt met psychische problemen kampte, zodanig veel drugs dat ze paranoïde werd en zonder het te beseffen een sprong naar beneden waagde? Of sprong ze bewust van het dak naar beneden en is er sprake van zelfdoding? Daarover bestaat nog grote onduidelijkheid. Een onderzoeksrechter probeert momenteel te achterhalen wat er juist gebeurde in de uren voor de dood van El Hamrouni en waarom ze, al dan niet gewild, naar beneden sprong.

Het Antwerpse parket is bijzonder karig met informatie. “In het belang van het onderzoek”, klinkt het. Volgens onze bronnen werden twee mensen, vermoedelijk de aanwezigen op het feestje, meegenomen door de politie. Mogelijk wordt hen de betichting ‘schuldig hulpverzuim’ aangewreven, omdat ze El Hamrouni geen hulp hadden geboden. Al zeker één persoon werd gisteren door de onderzoeksrechter aangehou-den.

Nu in het nieuws