© Rudy DECLERCK

“Telenet wordt hoofdsponsor Antwerp Giants”

Telenet wordt volgend seizoen wellicht de hoofdsponsor van basketbalclub Antwerp Giants. Vandaag is het telecombedrijf hoofdsponsor van concurrent Oostende, dat samen met Antwerp Giants aan de leiding staat in de hoogste klasse van het basketbal.

Christof Willocx, Wim Daeninck

Er is een opmerkelijke transfer in de maak in de topregionen van de Pro Basketball League, zoals de hoogste klasse van het basketbal in België wordt genoemd. Niet van een speler of een trainer, maar wel van hoofdsponsor Telenet. Het telecommunicatiebedrijf uit Mechelen is al sinds 2010 hoofdsponsor van topploeg Telenet Oostende. Sinds 2012 speelde de ploeg elk jaar kampioen. Maar dit jaar hebben de West-Vlamingen zware concurrentie van de Port of Antwerp Giants. Na veertien wedstrijden staan de Antwerpenaren samen met Oostende aan de leiding in de competitie.

“Nog niets getekend”

Kan Antwerpen dit jaar de Oostendse hegemonie in het basketbal doorbreken? Telenet ziet de toekomst van de Antwerp Giants alleszins rooskleurig in. Betrouwbare bronnen bevestigen aan uw krant dat Telenet verregaande gesprekken voert met de Antwerpse basketbalploeg over de hoofdsponsoring voor volgend jaar. Duidelijk is wel dat het Havenbedrijf Antwerpen vanaf volgend seizoen geen hoofdsponsor meer zal zijn.

Basketbalclub Oostende bevestigt dat Telenet volgend seizoen geen hoofdsponsor meer is. “Het sponsorcontract met Telenet loopt eind dit seizoen af”, luidt het bij de West-Vlaamse club. “We zijn op zoek naar een vervanger, want Telenet zet de hoofdsponsoring niet meer voort. Mogelijk zal het bedrijf nog wel een kleinere sponsorbijdrage leveren.”

Ook Telenet zou zich daar dus niet aan wagen, en ruilt haar logo op de shirts van Oostende vanaf volgend seizoen wellicht in voor dat van de basketbalreuzen uit Antwerpen. Zullen die dan Telenet Antwerp Giants heten?

Meer sportnieuws