Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Weddenschap kostte  me een nieuwe haarsnit”

Jan van den Bergh werkt zich uit de naad in Antalya. Vandaag ruilen de spelers van Beerschot Wilrijk de Turkse zon weer in voor het Belgische winterweer. Foto: rr

“Weddenschap kostte me een nieuwe haarsnit”

Voetbal 1ste amateurklassebeerschot wilrijk - Jan van den Bergh en Beerschot Wilrijk keren na deugddoende stage terug uit Antalya

Na een intense winterstage van een week in het Turkse Antalya keert Beerschot Wilrijk vandaag terug naar België. Verdediger Jan van den Bergh zag dat het goed was.

Vorig seizoen trok Van den Bergh ook met zijn vorige club Heist al op winterstage. Niet naar Turkije, maar naar Albier in Spanje, in de omgeving van Benidorm. “Al kan je die week toen moeilijk vergelijken met de stage nu bij Beerschot Wilrijk”, vertelt de verdediger. “Het aantal trainingen en de intensiteit lag nu veel hoger. Ook de professionele omkadering valt niet te vergelijken. De medische begeleiding, het eten, de kamers, de was, noem maar op, alles was tot in de puntjes geregeld.”

En de trainingen. Hoe verliepen die?

“Er werd door iedereen op een hoog technisch niveau getraind met veel aandacht voor een snelle balcirculatie. Er werden verschillende aspecten ingeoefend. We blijven ons eigen spel spelen, maar zochten naar oplossingen voor verschillende problemen die zich tijdens een wedstrijd kunnen stellen. Elke tegenstander weet ondertussen hoe wij spelen. Nu is het aan ons om antwoorden te vinden op de tactische aanpassingen waarmee we te maken gaan krijgen.”

Nog positief nieuws: jullie wonnen zondag de oefenwedstrijd tegen een ploeg uit Kazachstan.

“De zege was ook verdiend. De bal ging snel rond en er was veel beweging in de ploeg. We creëerden zeker een tiental kansen tegen een op papier vrij sterke tegenstander. Het was ook prettig dat Yam De Maeyer voor het enige doelpunt kon zorgen. Yan was de enige speler die voor de winterstop nog niet in actie was gekomen. Hij bewees meteen dat hij klaarstaat.”

En de groepssfeer? Er was toch ook tijd voor ontspanning?

“Het was hard werken tijdens en plezier maken na de trainingen. Zo loop ik nu rond met een nieuwe haarsnit. Ik wedde met Kevin Geudens dat ik mijn haar zou afscheren als hij kon scoren tegen Brussels. Ook Tom Pietermaat zou lijnen in de zijkanten van zijn haar laten scheren. Kevin scoorde, zodat ons haar effectief onder handen werd genomen. Alex Maes, onze teamkapper, scheerde me een broske van zes millimeter, Tom loopt nu rond met een kapsel met lijnen. De pret kon uiteraard niet op. Toch ben ik ook content dat de week er weer opzit. Het was een lange stage, zodat ik blij ben weer naar mijn vertrouwde omgeving te kunnen, om morgen te kunnen genieten van een deugddoend dagje rust.”