Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal3de amateurklasse B - Ilias El Yazidi Vosselaar

“Wat een zalig moment”

Vosselaar zette zondag een eerste succesvolle stap in zijn operatie redding met een even verrassende als verdiende 1-3 uitzege bij Diegem. Het was de pas herstelde Ilias El Yazidi die zijn team op het juiste spoor zette.

kugu

De flankspeler moest de laatste weken van 2016 geblesseerd toekijken hoe zijn ploegmakkers steeds dieper wegzakten in het klassement. Maar zondag in Diegem was El Yazidi opnieuw van de partij en had hij slechts drie minuten van doen om zijn visitekaartje af te geven. Met een rake vrijschop stak hij Vosselaar meteen een hart onder de riem.

“Het was een zalig moment”, blikt El Yazidi terug. “Na de training blijf ik vaak nog even langer om vrijschoppen in te oefenen. Dat extra werk is beloond geworden en dat doet deugd. Ja, hij vloog lekker binnen in Diegem. Het was de ideale binnenkomer voor een ploeg die nood had aan vertrouwen. Daar wrong het schoentje voor de jaarwisseling. Hopelijk weten we de komende weken het moreel nog verder op te krikken.”

Vosselaar toeft na zijn eerste uitzege van het seizoen nog lang niet in een veilige haven, maar de 1-3 van zondag geeft de burger moed. “Heel zeker. Vooral ook door de manier waarop we de zege pakten”, weet El Yazidi. “Kijk, we hebben sowieso voldoende kwaliteiten om ons hachje te redden. Om één of andere reden bleven we onder de verwachtingen en dus hebben we de komende maanden nog iets recht te zetten. Hopelijk lukt dat zondag al opnieuw tegen Sterrebeek. In de heenmatch gaven we tegen die ploeg een dubbele voorsprong alsnog uit handen en dus hebben we opnieuw een extra prikkel om ons op te laden.”