Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ik voetbal opnieuw pijnvrij”

voetbal3de amateurklasse B - Niels Prud'homme Houtvenne

Ramsel -

Houtvenne opende het nieuwe jaar met een 3-1 nederlaag bij Sterrebeek. Hoewel het op slag van rust 0-1 op voorsprong was gekomen, ging Houtvenne in de tweede helft door de knieën.

Niels Prud'homme, die uit blessure terugkeerde, speelde een verdienstelijke match tegen Sterrebeek. “Dit is een spijtige nederlaag, de cijfers zijn overdreven. We hadden een gelijkspel verdiend”, zegt Prud'homme. “Misschien was onze 0-1 voorsprong bij de rust wel wat gevleid. We kregen een strafschop, maar na rust kreeg ook Sterrebeek na een lichte overtreding een strafschop, en meteen viel de gelijkmaker. Nadien liep het grondig fout. Deelkens werd verslagen met een kopbal van Vanderelst. Toen het 2-1 werd, gingen wij op zoek naar de gelijkmaker en daarbij gaven we ruimte weg, waarvan Sterrebeek kon profiteren. Voor Nieuwjaar hebben we een slechte reeks neergezet (1 op 12, red.), al was daar veel pech mee gemoeid. Tegen Sterrebeek stond er opnieuw een blok op het veld.”

Prud’homme zag ook voor zichzelf een opsteker. “Na mijn meniscusoperatie kon ik 90 minuten pijnvrij spelen. Dat is zeker positief.”