Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© Vel

Voetbal1ste amateurklasseDessel sport

Leo Njengo debuteerde gisteren bij OH Leuven en neemt vanavond afscheid in Dessel: “Deze kans kon ik niet laten liggen”

Gisterenavond debuteerde Leo Njengo bij OH Leuven in het vriendschappelijk treffen tegen Heist. Vanavond volgt het afscheid in Dessel van de 22-jarige flankaanvaller.

fvh

Njengo neemt met spijt in het hart afscheid van Dessel.

“In Dessel beschouwde men me vanaf het begin als een volwaardige speler voor het eerste elftal”, aldus Njengo. “Ze kenden en apprecieerden mijn kwaliteiten. Dat gevoel had ik niet bij Westerlo. Ik ben Dessel dan ook bijzonder dankbaar voor de kansen die ze me gaven.”

“Ik denk niet dat de club ontgoocheld is in mij. Ik maakte acht goals in de competitie en zorgde voor zes assists. Dat is natuurlijk niet alleen mijn verdienste. Die bijzonder sterke start met elf ongeslagen matchen op rij was het werk van de ploeg. Daarna kenden we een lichte terugval, vooral door een grote blessurelast, maar uiteindelijk staat Dessel nog op de vierde plaats.”

“Het blijft jammer dat ik die strafschop tegen Beerschot Wilrijk miste. Dat deed me pijn want een 2-2 gelijkspel was toen haalbaar. Gelukkig hebben mijn ploegmaats me niets verweten. Ik zeker nog regelmatig op bezoek komen in Dessel.”

Bij hadden ze verwacht dat Njenog het seizoen zou uitdoen. Zijn vertrek kwam dan ook wat onverwacht.

“Dat begrijp ik. Het is allemaal bijzonder snel gegaan. Maar deze kans mocht ik niet laten liggen. Ik kon een contract van 2,5 jaar tekenen bij een profclub en dat was mijn droom.”

Desselaanvoerder Wouter Vosters vindt het jammer dat Njengo nu al weg is.

“We moeten verder, maar ik ben ervan overtuigd dat een van blessures gevrijwaard Dessel genoeg materiaal heeft om dit verlies op te vangen. We moeten nu niet halsoverkop een nieuwe speler halen. De meeste spelers die nu een andere club zoeken, zijn vaak geen basisspeler bij hun club”, weet Vosters.

Het vertrek van Njengo betekent een aderlating, dat beseft iedereen binnen de club. De voorbije weken had Dessel al geen overschot aan trefzekere spitsen. Vraag is dus of er nog een speler zal gehaald worden.

“Als er zich een opportuniteit aandient, kan er eventueel versterking komen, maar we doen geen zotte dingen”, zegt Werner Melis van de sportieve cel. “Er zullen spelers aangeboden worden, maar wij nemen geen overhaaste beslissingen. Ik verwacht nog veel van spelers die onder meer door blessures niet veel aan de bak kwamen. Zij krijgen nu de kans om zich te tonen. Dan denk ik onder meer aan Debauve, Reuten, Breugelmans en Boiten.”