Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ooit willen we hogerop”

Patricio Jorge (links) en Sam Prince moeten Oosterzonen mee aan het behoud helpen. Foto: EV

“Ooit willen we hogerop”

Voetbal1ste amateurklasse Oosterzonen - Oosterzonen versterkt zich met Ivoriaan Sam Prince en Argentijn Patricio Jorge

Oosterzonen doet er alles aan om het behoud in de eerste amateurklasse te realiseren en versterkte zich vorige week met middenvelders Sam Prince en Patricio Jorge. De club blijft op zoek naar een bijkomende spits.

In de laatste twee matchen voor de winterstop behaalde Oosterzonen 6 op 6, maar desondanks had de ploeg nood aan versterking. De pijnpunten waren bekend: Oosterzonen deed nooit onder voor de tegenstrever, maar scoren bleek meermaals te veel gevraagd. Om de aanvoer naar de spitsen te verbeteren, strikte de club een verdedigende en een aanvallende middenvelder.

“Ik heb zeven jaar in Frankrijk gespeeld”, zegt de Ivoriaan Sam Prince. “Ik speelde er in drie reeksen, waaronder in derde klasse. Als controlerende middenvelder komt ik het best tot mijn recht.”

Patricio Jorge, een 23-jarige Argentijn, speelde de laatste twee jaar als prof in Brazilië. Jorge: “Voor mij is het in Argentinië begonnen bij Lanus en Los Andes, maar de afgelopen jaren speelde ik in de Braziliaanse tweede en eerste klasse. Ik speel het liefst net achter de aanvallers en ben vaak de man van de beslissende pass Dat moet hier één van mijn handelsmerken worden.”

“Plots meer mogelijkheden”

Beide nieuwkomers doen het exotisch karakter van Oosterzonen toenemen. Hoe kwam de club bij deze spelers terecht? “In deze fase van de competitie ben je genoodzaakt om iets verder te kijken”, zegt trainer Stijn Geys. “We hebben ons prospectiewerk goed gedaan, het voornaamste is dat we onze kern verbreden. We krijgen plots veel meer mogelijkheden. Een diepe spits is er nog niet, maar het bestuur blijft alert om ook daar iets te doen. Al vond ik Fallou Fall de laatste weken uitstekend spelen.”

Prince en Jorge, waarschijnlijk nog niet speelgerechtigd voor de eerstkomende competitiewedstrijd tegen Seraing, kijken uit naar hun nieuw avontuur. “Dit is de eerste keer dat ik in Europa ben”, weet Jorge. “Ik droom hier al lang van en wil in eerste instantie het behoud met Oosterzonen veiligstellen. Op termijn zou ik in België graag hogerop geraken. De Belgische competitie ken ik eigenlijk niet. Ik heb op internet wat opgezocht, maar ik zal moeten afwachten.”

De in het Brusselse wonende Prince deelt die ambitie. “Eerst en vooral willen we de rest van de competitie zo goed mogelijk afwerken. Maar op termijn zou ik ook graag een reeks hoger spelen”, besluit Prince.