Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© rr

AtletiekPK indoor

Tweemaal goud voor Elien Hooyberghs

Elien Hooyberghs kaapte op het provinciaal kampioenschap indoor in Gent twee gouden medailles weg. De meerkampster won het verspringen met 5m50 en de 60m horden in 8”86, telkens met een stevig persoonlijk record.

basp

Op de 60m horden overtrof Elien Hooyberghs haar stoutste verwachtingen. Voor het eerst dook ze onder de 9 seconden. Ze was met 8”86 vijftien honderdsten sneller dan Paulien Couckuyt.

“Het is supergoed meegevallen”, zegt de atlete van Vabco Mol. “Mijn vorige record stond op 9”17. De laatste winters zat ik altijd in de buurt van de 9 seconden, ik wist dat ik dat record kon verbeteren. Maar dit was echt wel heel goed.”

“Goed voor het vertrouwen”

De 21-jarige atlete dankt haar hoge niveau aan een goeie opbouw. “Ik heb een prima winter gehad. Maar het was toch wel verrassend, omdat ik nog niet veel specifiek op de horden getraind had. Met het oog op mijn meerkamp is deze tijd goed voor het vertrouwen.”

Na de 60m horden, nam de Arendonkse atlete deel aan het verspringen. Daarin pakte ze overtuigend goud met 5m50 en dat is zelfs verder dan haar outdoorrecord van 5m27. Het belangrijkste doel voor Hooyberghs deze winter is het Belgisch kampioenschap meerkamp op 4 en 5 februari.