Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

AtletiekPK indoor

Kobe Vleminckx dubbelt op de spurt

Junior Kobe Vleminckx lukte op het provinciaal kampioenschap indoor de dubbel op de spurt. Hij pakte goud op de 60m (7”01) en op de 200m (22”21).

basp

In de finale van de 60m streed Vleminckx zij aan zij met Simon Verherstraeten voor het goud. De junior van AC Herentals dook na 7”01 nipt als eerste over de finish, vlak voor Verherstraeten (7”03). In de 200m snelde Vleminckx naar de titel in 22”21.

“Ik kom net uit een zware trainingsperiode. Dit provinciaal kampioenschap beschouwde ik vooral als een test om te zien waar ik sta”, vertelt de student chemie, die in volle examenperiode zit. “De 200m vond ik redelijk zwaar. Ik had vooraf niet echt specifiek op die afstand getraind en op het einde viel ik wat stil. Ik ga proberen om deze winter sneller te worden.”

Op de 60m bleef Vleminckx ruim boven zijn record van 6”89. “Van de 60m had ik iets meer verwacht”, bekende hij. “Vooral omdat het de afgelopen week op training enorm goed ging. Ik ben wel blij dat ik kon winnen. Simon is mijn trainingsmaat, tegenwoordig trainen we soms samen. Het is tof om hem te kloppen. Over mijn tijd was ik minder tevreden. Ik hoop deze winter zeker nog sneller te lopen. Het vele stilzitten tijdens de blokperiode is niet altijd bevorderlijk voor de resultaten, maar voor de rest kan ik mijn studie vlot combineren met de sport. Mijn volgende doelen worden de Vlaamse en Belgische kampioenschappen.”