Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ik mik op de Olympische Spelen van Tokyo 2020”

Leslie Cloots. Foto: RR

“Ik mik op de Olympische Spelen van Tokyo 2020”

Golf - Leslie Cloots wordt na afsluiten van haar studies in mei professioneel golfspeelster

Leslie Cloots wordt professionele golfster. Dat kondigde ze zelf aan in golfclub Ternesse, waar ze als tienjarige voor de eerste keer een club vastpakte. Nu ze bijna haar hogere studies in Amerika heeft afgerond, is ze klaar om zich volledig op de golfsport te storten.

In augustus 2013 vertrok Leslie Cloots (22) naar de Verenigde Staten om daar haar sport met studies te combineren. In mei 2017 rondt ze haar Businessopleiding aan de universiteit van North Carolina af en waagt ze zich onder leiding van coach Ed Ibarguen, die ook met Michael Jordan heeft gewerkt, voor het eerst onder de professionals.

“De universiteit van North Carolina staat hoog aangeschreven wat hun Business- en golfopleiding betreft”, zegt Cloots. “Die keuze was voor mij dus gemakkelijk. Ik ben erg tevreden over mijn traject daar. In mei studeer ik af en begin ik aan mijn profcarrière in de Symetra Tour. Aangezien ik laat in het jaar afstudeer, mis ik een derde van de competitie, maar toch denk ik dat ik het potentieel heb om binnen de top vijf te eindigen.”

Cloots ziet de toekomst rooskleurig in, hoewel de overstap naar professioneel golfster niet enkel een uitdaging op sportief vlak is.

“Vanaf dan word ik niet meer financieel ondersteund door de universiteit. Ik moet er zelf ook voor zorgen dat ik ingeschreven sta voor de belangrijke wedstrijden. Het is vooral een kwestie me te omringen met de juiste personen. Gelukkig mag ik gebruik blijven maken van de faciliteiten van de universiteit om te trainen.”

Terwijl Thomas Pieters net naast het podium viel op de Olympische Spelen, werd Cloots voorbije zomer tweede op het Europees Kampioenschap in Zweden. Op het Wereldkampioenschap in Mexico behaalde ze een achtste plaats.

“Dat waren tot op heden mijn grootste prestaties. Ik heb een heel goede zomer achter de rug. Dat geeft me veel vertrouwen. Nu wil ik me een weg banen naar de top. In de Symetra Tour wil ik de volle kaart halen voor de LGPA Tour, de hoogste competitie in Amerika en in de wereld. Dat is het doel voor het einde van dit jaar. Daarna wil ik me kwalificeren voor de Europese Tour, om me uiteindelijk te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020.”