Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ik zie nog altijd geen reden tot paniek”

Voetbal2de amateurklasse A - Benny De Boeck Bornem

Bornem heeft 2017 ingezet zoals het 2016 eindigde: met een wedstrijd waarin het winstkansen had, maar toch puntenloos achterbleef. Door de vier op vierentwintig zakt de Breevenploeg alsmaar dieper weg in het klassement.

Na een waanzinnig goede start begon de Bornemse motor te sputteren. De laatste zege dateert al van 27 november. Geelrood, dat op een bepaald moment tweede stond, zakte ondertussen naar de tiende plaats. Met tweeëntwintig punten heeft Bornem nog een veilige voorsprong op de staartploegen. Op het veld zien we betere dingen dan de statistieken zouden laten vermoeden, maar er gaat toch stilaan een oranje knipperlicht af.

“Voorlopig maken we ons nog geen zorgen”, zegt Benny De Boeck. De Boeck is lid van de Raad van Bestuur en wordt straks de nieuwe voorzitter.

“We teren nog altijd op onze goede start. Dat we een terugval zouden krijgen, wisten we, maar dat die winterdip zo lang zou duren, hadden we niet verwacht. Niettemin blijven we er als bestuur van overtuigd dat de groep heel wat potentieel heeft. Dat is ook de reden waarom we geen versterkingen hebben gehaald. Laat ons zeggen dat we hopen dat we snel weer onze vorm van de eerste competitieweken terugvinden en dus punten gaan pakken. Maar ik onderstreep dat we op geen enkele manier panikeren. Daar is ons inziens nog geen enkele reden toe.”

Zondag gaf trainer Bart Selleslags toe dat hij niet naïef is en niet blind voor de statistieken die de tegenvallende resultaten in de verf zetten. “Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat we best volgende zondag tegen het laatst geklasseerde Menen de drie punten pakken.”