Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal2de amateurklasse B - Light NwokoroBerchem

“Ik was toch behoorlijk nerveus”

Berchem had 2017 niet beter kunnen beginnen. Het won zelf met 3-0 van Grimbergen en door het feit dat medeleider Thes zijn wedstrijd tegen Cappellen zag uitgesteld, staat geel-zwart plots helemaal alleen bovenaan.

Tegen Grimbergen waren het vooral gevestigde waarden als Jelle van Kruijssen en Dimitri Hairemans die de hoofdrol opeisten.

In de schaduw genoot Light Nwokoro van zijn tweede basisplaats dit seizoen. De jonge linksachter maakte opnieuw indruk met zijn no-nonsense stijl. “Ik was behoorlijk nerveus voor deze wedstrijd”, geeft Nwokoro toe. “Door de schorsing van Matti (Van Minnebruggen, red.) wist ik dat de kans groot was dat ik in actie zou komen tegen Grimbergen. Eerder startte ik al eens op Tessenderlo, maar dat was toch een heel andere match. Toen misten we een hele reeks belangrijke jongens, nu was de druk om te winnen een pak groter.”

Toch voelde Nwokoro zich snel op zijn gemak. “Dat was omdat de ploegmaats mij het nodige vertrouwen gaven. Ik had misschien aanvallend nog iets meer aanwezig kunnen zijn. Bij de beloften ga ik negentig minuten lang de lijn op en af, als een tweede nummer elf, zeg maar. Zeker aan de kant waar de supporters staan, was de verleiding groot. Maar hier moest ik toch wat meer reserve inbouwen om achteraan geen steken te laten vallen.”

In principe keert Van Minnebruggen komend weekend terug in de basis, maar de club wil Nwokoro geleidelijk aan toch zijn kans blijven geven. “Ik ben aan mijn tiende seizoen bezig op het Rooi en ik zie me ook niet snel vertrekken hier. Mijn contract loopt ten einde, maar er zal de komende weken wel al eens worden gesproken. Eerst wil ik met Berchem de promotie afdwingen. Bij de jeugd speelde ik al twee keer kampioen, dat smaakt naar meer.”