© VTM

© VTM

© VTM

© VTM

1 / 4

‘Mijn Pop-uprestaurant’ krijgt vorm op Gedempte Zuiderdokken

Mijn Pop-Uprestaurant! komt deze lente weer naar Antwerpen. De opbouw van niet twee, maar liefst drie pop-ups is al begonnen op de Gedempte Zuiderdokken.

Tom Vets

Het programma begint pas volgende maand op VTM, maar de containers waar zich andermaal een culinaire strijd zal afspelen, worden al in elkaar gezet. Nieuw dit jaar is dat er slechts twee steden het strijdtoneel vormen: Kortrijk en Antwerpen. Op twee pleinen worden de XL-constructies neergepoot die binnenkort worden omgetoverd tot drie originele pop-uprestaurants met elk een eigen verhaal.

Uitzonderlijk vervoer

Op elk plein komen 45 units van 18 vierkante meter, die samen drie restaurants vormen. De units wegen 2,5 ton per stuk en bekleden een totale oppervlakte van 1.188 vierkante meter. Per stad zijn er 23 transporten uitzonderlijk vervoer nodig om de pop-ups ter plaatse te krijgen en 5.800 werkuren om ze op te bouwen. De restaurants worden ook nog bekleed met 17.150 meter hout. Elk restaurant beschikt over een eigen afvalwaterfiltering.

De namen, de concepten en de uitbaters zijn op dit ogenblik nog niet bekend, al zijn de deelnemende koppels al begonnen aan de opnames. Zij zullen net als vorig jaar worden beoordeeld door Sepideh Sedaghatnia, Gert Verhulst en Sergio Herman.

Nu in het nieuws