Donald Trump kiest voor schoonzoon als presidentieel adviseur

Foto: REUTERS

Donald Trump kiest voor schoonzoon als presidentieel adviseur

Print

Jared Kushner mag zich binnenkort ‘senior adviser to the president’ noemen. Donald Trump stelt zijn schoonzoon namelijk aan als zijn belangrijkste adviseur, aldus CNN.

De 35-jarige Kushner is getrouwd met Trumps dochter Ivanka en was een sleutelfiguur achter de schermen van de verkiezingscampagne van de Republikein. Hij werd lange tijd aanzien als de grote favoriet om de functie van ‘senior adviser’ op zich te nemen, maar dan moesten enkele wettelijke struikelblokken eerst uit de weg geruimd worden.

“We hebben ons geïnformeerd bij het Office of Government Ethics om te bekijken welke stappen Mr. Kushner allemaal moest nemen”, stelt zijn advocaat in een mededeling. Kushner zal ontslag nemen als baas van zijn bedrijven Kushner Companies (immobiliën) en Observer Media (uitgeverij). Daarmee zou hij zijn nieuwe functie normaal gezien kunnen uitoefenen.

Trump geeft woensdag een speech waarin hij waarschijnlijk meer uitleg zal geven over de toekomstige rol van zijn schoonzoon. Er wordt namelijk ook verwacht dat hij gaat bekend maken hoe hij conflicten met zijn eigen zakenbelangen als president zal aanpakken.